Efter ett långt uppehåll sedan 1987 återvänder rallytävlingen Dackefejden i SM sammanhang, och denna gång blir det Destination Kosta som utgör nav för tävlingen.

Wäxjö Motorsällskap är stolta att meddela att man arrangerar en SM-deltävling i rally för första gången på över tre decennier. Tävlingen kommer att genomföras i Rally-SMs sprintformat under lördagen den 23 september och utlovar spännande rally och underhållning för alla.

Årets Dackefejd blir en SM-deltävling med stor dragningskraft för de tävlande då mästerskapet är öppet i samtliga klasser. Publiken kan förvänta sig  att se några av Sveriges främsta rallyförare göra upp om SM-medaljerna i Kosta. Sprintformatet har visat sig innebära ett extra högt tävlingstempo då endast små tidsmarginaler avgör slutplaceringarna.

Snabb och följsam specialsträcka: Tävlingen utgör finalen i Rally-SM Grussprint och består av en sex kilometer lång specialsträcka som körs tre gånger, där den sammanlagda tiden räknas. Sträckan är snabb och följsam och avslutas med ett utmanande asfaltparti och ett lurigt vägbyte. Längs vägen kommer besökare att kunna njuta av flera intressanta publikplatser och en adrenalinfylld atmosfär.

Kompakt format med möjligheter att besöka teamen: Tävlingen genomförs i ett kompakt format med en total längd på 60 km för de tävlande. Varje tävlande bil återvänder till serviceplatsen mellan varje specialsträcka, vilket skapar gott om möjligheter för besökare och journalister att träffa teamen och få en inblick i rallyvärlden.

Rallyts nav i Kosta: Rallyts centrum är den centrala serviceplatsen mitt i Kosta handelsområde, komplett med en storbildsskärm där tävlingen kan följas av den som inte ger sig ut i skogen. Här finns också ett brett utbud av restauranger, shopping och till och med spa i närheten, vilket gör Dackefejden till ett perfekt utflyktsmål för familjer och grupper, oavsett om de är rallyentusiaster eller inte.

Festlig avslutning: På kvällen efter tävlingen arrangeras en fest med liveband, god mat och en bar. Detta är ett tillfälle för alla som på något sätt har deltagit i tävlingen eller under säsongen att samlas och umgås. Se Biljettkiosken: https://www.biljettkiosken.se/event/230923-destinationkosta-dackefejden-privat

Boendealternativ i Kosta: För de tävlande och besökare som söker boende i Kosta finns flera alternativ i olika prisnivåer och med olika grad av komfort och närhet till naturen. Nedan följer några av alternativen:

  • Kosta Lodge: Stugboende i Småland med jacuzzi och bastu. Använd rabattkoden ”Dackefejden” för förmånliga priser. Restaurangen är öppen fredag till lördag kl. 18-21.

  • Kosta Safaripark ställplats: För de som föredrar en nära kontakt med naturen.

  • Kosta Bad & Camping: Använd rabattkoden ”DACKE2023” för erbjudanden på campingplatsen.

  • Kosta Boda Art Hotel: Ett unikt glashotell med 5-stjärnigt spa.

Kontaktperson Dackefejden:
Linda Telehagen, 070-574 90 11
Erik Telehagen, 070-514 13 87

Inom kort publiceras inbjudan för tävlingen, den hittar ni här:
Dackefejden Grussprint 23/9-2023 Wäxjö | Rally-SM (rallysm.se)

Håll ögonen öppna för mer info!
På återseende!