Hoppa till innehåll
Sportgrenar Wäxjö Motorsällskap

Sportgrenar

Wäxjö Motorsällskap

Det mesta inom motorsport

Vi på Wäxjö Motorsällskap organiserar det mesta inom motorsport. Sportgrenarna organiseras i Växjö med omnejd. Nedan finns alla sportgrenar som vi erbjuder.

Rally Wäxjö Motorsällskap

Rally

Rally körs på avlysta vägar, så kallade specialsträckor och det gäller att ta sig från start till mål på kortast tid. Tävlingar körs i de flesta fall på grusvägar, men det förekommer tävlingar med både grus och asfaltsvägar.

Läs mer

Karting

Karting, även känd som gokart, är bilsportens inträdesport för många unga, och en verklig plantskola för racingtalanger. Vi erbjuder tränings samt tävlings möjligheter för aktiva förare från 6 år och uppåt.

Läs mer

Enduro

Enduro är motorcyklar som körs på banor med svår terräng. Det är den motorsporten som har flest deltagare i Sverige. Sverige tillhör sedan många år de ledande nationerna vid internationella mästerskapstävlingar.

Läs mer

Slotracing

Slotracing är en sport där man tävlar med spårstyrda bilar på stora specialbyggda banor. Banorna har 6-8 spår och är 30-50 m långa. Principen är precis densamma som på de miniracingbanor som finns att köpa för hemmabruk.

Läs mer

Slotracing Wäxjö Motorsällskap
Offroad Wäxjö Motorsällskap

Off-road

Offroad innebär att köra i terräng. Variationen på bilarna är nog lika många som medlemmar: nya, gamla, stora, små, fd militära, civila, originalare och specialbyggen.

Läs mer

Racing

I racing handlar det om ombyggda specialfordon, även om en del till det yttre har kvar karaktären av standardbil. I formelklasserna är F1 det bästa men det finns flera formelklasser. I Sverige har vi klassen Formula Nordic.

Läs mer

Bil-Orientering och Regularity

Syftet med bilorientering är att köra rätt väg efter kartor och s.k. ”körorder”. På vissa banor skall ekipaget även försöka hålla en idealtid på en eller flera delsträckor. Vanliga familjebilen går alldeles utmärkt att köra med.

Läs mer

Radiostyrd bilsport

Radiostyrd bilsport (RB) är en bilsport med radiostyrda modellbilar. I sporten finns två grenar, Track (asfalt) och Offroad.

Läs mer

Radiostyrda bilsport Wäxjö Motorsällskap
Drifting Wäxjö Motorsällskap

Drifting

Drifting är motorsporten som växer snabbast runt om i världen. Det är en körteknik inom motorsporten som går ut på att medvetet sladda med bilen, men bibehålla full kontroll.

Läs mer