Hoppa till innehåll
Hem » Inlägg » Verksamhetsberättelse 2004

Verksamhetsberättelse 2004

Då var det slutligen dags att skriva min sista verksamhetsberättelse.

I mina senaste verksamhetsberättelser har jag lagt en hel del energi på att försöka beskriva det arbete som har lagts ner, för att vi skall kunna bedriva vår verksamhet någonstans. Arbetet har bedrivits med tanke på att få till en lösning som skall vara under en lång tid framöver. Arbetet har många gånger varit både spännande och inspirerande, samtidigt som det ibland har känts ovisst och nervöst. Men det mest frustrerande har ändå ovissheten om tidsplanen varit. Det är nu ca. 5 år sedan vi på allvar började föra en dialog med kommunen om ett nytt område.

Därför känns det oerhört skönt att vara framme och ha korsat mållinjen, särskilt nu när jag har tänkt lämna över till en ny organisation. Detta betyder med andra ord att vi är helt klara med ett nytt markområde för vår verksamhet. Detta område ligger i Tunatorp norr om Växjö flygplats, det är ett område med en bra utvecklingspotential för våran verksamhet. Vårat mål är att uppföra en Endurobana på ca. 15 km (hela banan godkänd för o-reg mc) samt en träningsbana för Motocross och även en knattebana. På området finns även en fastighet som kommer att bli en riktigt fin klubblokal. Våran målsättning är att Endurobanan skall vara körklar till viss del under våren, samt att crossbanorna skall vara körklara till sommaren.

Jag vill härmed passa på att tacka planeringsenheten på Växjö kommun, som stöttat oss under resans hela gång. Samt Lennart Karlsson i våran egen organisation, som lagt ner ett oerhört arbeta för att ro detta projekt i land.

Det har ju hänt en massa andra saker också i denna oerhört driftiga sektion, även om det hamnar i skuggan av markfrågan. Vi har varit med och kört en uppskattad Endurouppvisning på MC-dagarna i Uråsa. Vidare så arrangerade vi en deltävling i sydostserien ute i Bergunda. Vi har även kört 5 KM i sektionen. Sektionen ansvarade även för en sträcka på dackefejden. Samt att vi ordnade en bussresa till SM i Tomelilla.

Vad det gäller den sportsliga biten så lyckades vi vinna sydostserien (sträck på er alla som varit delaktiga). De som har tävlat mest är Tim Gustavsson och Oskar Wigstrand, det är väl även till dessa juniorer jag sätter det största hoppet om framtida framgångar. Båda skall köra full SM säsong 2005 tex. De största framgångarna har Oskar haft med en del segrar under året. Klubbmästerskapet blev en holmgång mellan bröderna Andersson med Lasse som segrare. Som vanligt har vi varit flitigt representerade i de stora varvloppen. Tyvärr så tvingades Peter Thulin bryta Novemberkåsan. Det är bara att spotta i nävarna och ta nya tag i Värnamo (kåsan 2005). Där hoppas jag få se många Växjöförare på startlinjen, för att testa sin krafter i denna klassiker.

Till slut kan jag inte undvika att nämna Andreas Karlsson som ställde upp i klubbmästerskapet i Bergunda och under miserabla förhållanden körde skjortan av många rutinerade Enduroförare. Andreas är endast 13 år, och har alla förutsättningar för att bli en riktigt duktig åkare.

Härmed får jag passa på att tacka för mig och de oerhört roliga 10 år jag haft som ordförande för sektionen. Vill även tacka alla frivilligt arbetande som hjälpt mig under dessa åren. Är övertygad om att den nya organisationen, som står inför ett inspirerande år kommer att hantera detta på ett lysande sätt.

Sköt om er så syns vi i Enduroskogen!

Ordförande

Niclas Starck