Hoppa till innehåll
Hem » Inlägg » Verksamhetsberättelse 2005

Verksamhetsberättelse 2005

Då var det dags att summera det Enduro år som passerat. Det som alla trodde var klart och som även var i stort sett klart var banan i Tunatorp.

Precis som vi fått klart från länsstyrelsen så dimper det ner ett överklagande och alla tillstånd dras tillbaka. Detta har tagit på krafter och tålamod då hela banan låg färdig och hjulen hade börjat snurra för att etablera oss på riktigt. Nu börjar det ljusna då Smålands museum inte hade något emot att vi etablerar oss i Tunatorp bara vi inte åker över några fornlämningar. Vi får se under året vad som händer och om dom som överklagar ska gå vidare.

Styrelsen har precis som övriga år haft regelbundna möten och mycket av tiden har gått till att vara med och yttra sig i frågan Tunatorp. Jag vill rikta ett tack till Lennart Karlsson som med full kraft haft tålamod med alla myndighetspersoner under året.

Det som övrigt har bedrivits är en Enduro skola som varigt populär och som jag hoppars kommer att fortsätta nästa år. Vi var även med och hjälpte till på Dacke fejden på en sträcka, även om vi inte kunde ta en hel som föregående år.

Vidare har det anordnats ett träningsläger och vi har lyckats köra fem KM tävlingar med lite varierande upplägg. Kul att det samlar så många som vill vara med och köra. Vi har även anordnat en tävling i Syd-Ost Enduron.

Styrelsen vill rikta ett speciellt tack till alla er funktionärer som alltid ställer upp när vi anordnar något.

Tävlingsverksamhet

För första gången på alla år som jag varit medlem så kan vi idag säga att vi har en stabil grund som kommer underifrån. Med det så menar jag alla ungdomar som har kommit till på dom sista åren. Idag är det inte ovanligt att komma ut på en träning och se 10-15 knattar som är med och kör.

Vidare så har vi en stark trupp som är ute och tävlar kontunnenligt, Oskar Wigstrand, Tim Gustavsson och Patrik Söderberg har alla varit med och kört J SM med mycket bra resultat. Dom har även varit ute i Europa och kört EM med poäng i stort sett alla tävlingar dom ställt upp i.

Sen har vi Erik Stark och Andreas Carlsson som varit iväg och kört ungdoms RM där båda varit med och slagits i toppen. Det vore kul om även Andreas ville köra J SM även han.

Vi har som vanligt varigt starkt representerade i dom stora loppen som Stångebro, Ränneslätt och på Gotland, den evigt unga Jimmy Kaukinen var den av Växjö förarna som var väl framme med en 8:e plats på Gotland. En speciell tanke till Peter Arvidsson som lämnade Gotland med gips.

Fyra förare var representerade i Novemberkåsan Magnus Andersson, Lars Andersson, Oskar Wigstrand och Patrik Söderberg. De tre förstämda bröt alla på natten av olika anledningar, medan Patrik körde igenom tävlingen och slutade på en 10;e plats i J klassen och en 33:e i stora. En applåd för det, då till och med Mats Lappen Nilsson tyckte att det var en tuff Kåsa.

Det har för mig som ordförande varigt ett intressant år, det har både varit svårare och tuffare än vad jag trott, men även väldigt roligt. Kom gärna med förslag och idéer hur vi i framtiden kan forsätta och bedriva vår verksamhet, både socialt och på banan.

Sist vill vi i styrelsen tacka alla som varit med under 2005 så syns vi i spåret 2006

Ordförande

Lars Andersson