Hoppa till innehåll
Hem » Inlägg » Protokoll från årsmötet 17/2 2008

Protokoll från årsmötet 17/2 2008

Mötesprotokoll från endurosektionens årsmöte 2008-02-17

Plats: Sigfridshäll (motorgården) 27 personer närvarande

Mötet öppnas
Lars Andersson väljs till mötets ordförande
Stefan Wikström väljs till sekreterare
Dagordningen fastställs

Behandling av verksamhetsberättelse och verksamhetsplan

Ordförande går igenom verksamhetsplanen för endurosektionen 2008. Sektionen ska under året bli miljöcertifierad. Det innebär att en miljöpärm som innehåller en miljöpolicy och en miljöplan samt en miljöbeskrivning av vad vi har för åtagande med vår verksamhet ska tas fram. Detta ska sedan förvaras i stugan.

Planer på att utöka endurospåret till området öster om landningsbanan är långt framskridna. Ett slutgiltigt beslut hoppas vi på lagom till skiftet till sommartid. En ljudmätning av detta område har gjorts av byggnadsfysik AB. Sektionen kommer att köpa in en ljudmätare godkänd av Svemo. Med denna ljudmätare följer instruktioner om hur mätningen går till och även vid vilket varvtal.
Fråga om huruvida tagna mätvärden arkiverades eller inte framfördes. Hittills har det inte skett men tanken är att framöver kunna spara mätvärdena, vilket kan vara bra att kunna visa upp för eventuella nyfikna. Här kan nämnas att J-O Liljedahl och Jonas Folkesson ska sätta ihop en träningsvärdslista. Systemet med träningsvärd måste fungera bättre under detta år.

Styrelsen lade ett förslag om att ungdoms/mx–gruppen skulle få eget mandat över hur de bedriver ungdomssatsningen och hur mx-banan ska skötas. Förslaget röstade igenom. Ansvariga i denna grupp är Jerry Salomonsson, Magnus Andersson, Måns-Ulrik Olsson och Roger Skoog.
Körriktningen på crossbanan ska vändas och det ska på nytt material samt även försöka få till lite mer hopp. Förhoppningen är att få crossbanan färdig till övergången till sommartid. Ett endurospår för ungdomarna ska om möjligt ordnas fram.

Klagomål på svartåkning på endurobanan men även i Alvexs grusgrop har framförts. Styrelsen har pratat med polis, som sagt att de ska försöka cirkulera i området då vi inte har någon träning. Givetvis bör även medlemmar, som kanske befinner sig i närheten, hålla utkik efter dessa svartåkare. De förstör för hela klubben.

Genomgång av kassarapporten:

Nämnas kan att ca 130000 kr har sektionen lagt på reparationer och underhåll i Tunatorp under 2007. Till detta kommer sedan nästan lika mycket som stora WMS har skjutit till. Sammanlagt har det spenderats nästan en kvarts miljon på Tunatorp under 2007!

Inför 2008 har följande pengar öronmärkts
40 000kr till klubbstugan, där ett nytt tak har prioritet
20 000kr till crossbanan
10 – 15 000kr till endurospåret

Styrelse beviljades ansvarsfrihet

Val av styrelse för 2008:
Förslag till ny styrelse

Ordförande Lars Andersson
Kassör Peter Arvidsson
Sekreterare Oskar Wigstrand
Endurospår Freddie Olsson
Ledamot Mats Carlsson
Ledamot Rodrik Blomdahl
Webbmaster Stefan Wikström

Den nya styrelsen röstades igenom.

Prisutdelning i klubbmästerskapet:

Senior Junior
1 Oskar Wigstrand 1 Fredrik Starck
2 Andreas Carlsson 2 Pontus Thuvall
3 Magnus Andersson

Några förtjänstmedaljer delades ut och främst bör Lennart Karlsson nämnas vars oförtrutliga arbete med myndigheter gällande olika tillstånd ligger till grund för att endurosektionen överhuvudtaget har någonstans att träna!

Övriga frågor:

Under övriga frågor undrades över om det var ok att annonsera på forumet. Det möter inga hinder om man vill försöka sälja något via forumet. En ny hemsida är på gång och där kommer forumet att byggas ut med mer möjlighet till annonsering.
En fråga kom upp om inte endurosektionen kunde tänkas stå som arrangör av ungdoms-SM 2009. Frågan diskuterades och det beslutades att information om vad som krävs för en sådan tävling ska tas fram.

Mötet avslutades

Vid protokollet:

Stefan Wikström